Exclusieve wijn bestellen

Agapes de Rieufret Graves Rouge

Agapes de Rieufret Graves Rouge
Agapes de Rieufret Graves Rouge
Op aanvraag
InStock
Aantal

HERKOMST

Land: Frankrijk
Streek: Bordeaux
Wijnhuis: Château de Rieufret

SMAAK

Type wijn: Rood
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot

OVERIGE GEGEVENS


Inhoud:
0.75 liter
Eenheid:
6 flessen

 

HET VERHAAL ACHTER DEZE WIJN

Agapes betekent letterlijk ‘feest’ en is een verwijzing naar het jaarlijkse traditionele dorpsfeest van Saint-Michel-de-Rieufret.

In de neus donker bessenfruit met kruidigheid. De wijn is prachtig in balans met vanille, cederhout en een lange, evenwichtige afdronk.

Serveer de wijn op 16 tot 18˚C bij gegrild rood vlees, bijvoorbeeld entrecote, rib-eye of côte-de-boeuf. Ook geschikt in combinatie met oude kazen.


Rieufret wordt geproduceerd door de familie Dufour. Al sinds 1814 produceert dit familiebedrijf wijnen in de appellaties Barsac en Sauternes vanuit Château Simon. Vandaag de dag is het domein 38 hectaren groot. De wijngaarden zijn te vinden in de appellaties Bordeaux, Graves, Barsac en Sauternes. Op dit moment worden de werkzaamheden van Château Simon uitgevoerd door drie generaties. Onder hen bevinden zich hoog geclassificeerde geologen en oenologen. Château de Rieufret is afkomstig uit het schilderachtige dorpje Saint-Michel-de-Rieufret in de Graves. In het dorp wordt ieder jaar traditiegetrouw het feest van St. Michaël de aartsengel gevierd, waarnaar de wijn is vernoemd. Agapes de Rieufret Graves Rouge Bordeaux, Frankrijk Klimaat/Terroir Een zeeklimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem is rijk aan kiezels, zoals de naam Graves al doet vermoeden. Vinificatie De fermentatie van het druivensap vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Na de malolactische vergisting rijpt de wijn op nieuwe eikenhouten vaten. Druiven cabernet sauvignon, merlot Geur & Smaak In de neus donker bessenfruit met kruidigheid. De wijn is prachtig in balans met vanille, cederhout en een lange, evenwichtige afdronk. Serveersuggestie Serveer de wijn op 16 tot 18?C bij gegrild rood vlees, bijvoorbeeld entrecote, rib-eye of côte-de-boeuf. Ook geschikt in combinatie met oude kazen. Weetje Agapes betekent letterlijk ‘feest’ en is een verwijzing naar het jaarlijkse traditionele dorpsfeest van Saint-Michel-de-Rieufret.

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie