Exclusieve wijn bestellen

Aureole Blanc

Aureole Blanc
6.50
InStock
Aantal
Naam
L'aureole Blanc
Producent Alain Grignon
Druif Sauvignon
Land Frankrijk
Streek Zuid West
Kleur Wit
Inhoud 0,75 ltr
Type

L’Auréole Blanc is dan een licht gekleurde wijn met een opwekkend aangenaam bouquet. Van smaak is hij knisperend fris met heerlijke tonen van wit fruit: citrus, peer, groene appel en ananas. 

Wijn-Spijs Als zodanig is dit, koel geschonken op een graad of 10 Celsius, een verleidelijk huisaperitief en elegante terraswijn. In de combinatie met gerechten komt hij bij (maaltijd)salades, vis en zeevruchten uitstekend tot zijn recht. 
Bijzonderheden

Witte L’Auréole is gemaakt van sauvignon blanc en colombard uit het hart van de streek. groeiend op stokken in kleirijke grond. De trossen rijpen hier dankzij het relatief koele klimaat lekker traag zodat zoveel mogelijk prettige aroma’s de tijd krijgen om zich in het vruchtvlees en de schilletjes te ontwikkelen.

De vroeg in de morgen geplukte druiven gaan direct voor schilinweking (macération) op roestvrij staal. Tijdens dit acht uur durende proces kunnen alle belangrijke geur- en smaakcomponeneten uit de schilletjes in de most worden opgenomen.
Daarna volgt een zachte persing in de pneumatische pers en een koele vergisting die bijna drie weken in beslag neemt. Na nog enkele maanden rijping op zijn lie (gistdepot) kan de wijn gebotteld worden.


Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Aureole Rosé€ 6.50
Aureole Rouge€ 6.50


Schrijf een reactie