Exclusieve wijn bestellen

Aureole Rouge

Aureole Rouge
6.50
InStock
Aantal
Staffelprijzen
12x
€ 6.40 p/s


24x
€ 6.30 p/s


36x
€ 6.20 p/s


48x
€ 6.10 p/s


Naam
L'aureole Rouge
Producent Alain Grignon
Druif Merlot
Land Frankrijk
Streek Pays d’Oc
Kleur Rood
Inhoud 0,75 ltr
Type Klassiek en krachtig geëvolueerd robijnrood. Karaktervolle, rijpe expressie met het kruidige en minerale van de garrigues-bodem van de Middellandse Zeegebieden. Tonen van gekneusde druiven en confiture van rijpe rode en zwarte vruchten. Versmolten aanzet met een fluwelen textuur en een intensief, hoogwaardig mondcontact. Dankzij de zachte zuren en de verfijnde tannines is er sprake van een modelbalans. De wijn biedt volop smaakintensiteit, afwisseling, reliëf en een grandioze lengte!
Wijn-Spijs Zijn romige en mondvullende structuur maken dat je steeds opnieuw weer een slok wilt nemen. Bovendien heeft de wijn voldoende karakter om prima te combineren met niet de zware bereidingen van vlees, charcuterie en kaasjes. De aanbevolen schenktemperatuur ligt op zestien graden Celsius; in de zomer mag dat zelfs iets koeler.
Bijzonderheden Enkele stenige perceeltjes verdeeld over de Pays d’Oc leveren de merlotdruiven voor de rode L‘Auréole. De oogst wordt kort ingewekt en vervolgens geperst.
Dat levert een vriendelijk zachte wijn op met een dieprode kleur. Aroma’s van bosaardbeitjes en kersen en een lichte kruidigheid domineren de geur en smaak.

Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Aureole Blanc€ 6.50
Aureole Rosé€ 6.50


Schrijf een reactie