Exclusieve wijn bestellen

Château Beauséjour Bécot

Château Beauséjour Bécot
Château Beauséjour Bécot
Op aanvraag
InStock
Aantal

HERKOMST

Land: Frankrijk
Streek: Bordeaux
Wijnhuis: Château Beauséjour Bécot

SMAAK

Type wijn: Rood
Druivenras: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

OVERIGE GEGEVENS


Inhoud:
0.75 liter
Eenheid:
6 flessen

 

HET VERHAAL ACHTER DEZE WIJN

Paarse, bijna inktkleurige wijn met krachtige aroma’s van framboos, jam, zoethout, gespleten stenen en subtiel hout. Geconcentreerd, vol en complex met een levendige smaak en aanwezige, maar goed geïntegreerde tannines en een eindeloze afdronk.

Fantastisch met krachtige vleesgerechten als lamsbout, entrecote, geroosterd of gebraden gevogelte of konijn. Ook geweldig met harde oude kazen.

Het domein van Beauséjour was van de kerk en werd aanvankelijk bewerkt door de monniken van Saint Martin. Zij verkochten het in de 18e eeuw aan de familie Gères die het omdoopte tot Domaine de Peycoucou, letterlijk de heuvel waar de koekoek zingt. In 1887 gaf een van de zoons Gères het bezit de naam Beau-Séjour. Daarna wisselde het wijngoed nog geregeld van eigenaar. Een daarvan was Pierre-Paulin Ducarpe en hij liet Beau-Séjour na aan zijn zoon Léopold die het de naam Beauséjour-Bécot gaf. Zijn opvolgende dochter was Madame Duffau-Lagarrosse en zij kreeg de beschikking over het château, de wijngaarden en de buitengebouwen. Haar afstammelingen vormden in 1963 een organisatie van gedeeld eigenaarschap dat tot op de dag van vandaag de leiding heeft over het wijnhuis. Château Beauséjour Bécot Bordeaux, Frankrijk Klimaat/Terroir Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De wijngaarden zijn gelegen op het westelijke plateau van Saint-Emilion. De bodem bestaat uit kalk met fossiele zeesterren. Vinificatie De handmatig geoogste druiven worden per soort apart vergist in roestvrijstalen tanks. De hoed van de most wordt regelmatig ondergedompeld. De wijn rijpt 16 à 18 maanden in barriques, waarvan afhankelijk van de oogst 80 tot 100% nieuw is. Druiven merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon Geur & Smaak Paarse, bijna inktkleurige wijn met krachtige aroma’s van framboos, jam, zoethout, gespleten stenen en subtiel hout. Geconcentreerd, vol en complex met een levendige smaak en aanwezige, maar goed geïntegreerde tannines en een eindeloze afdronk. Serveersuggestie Fantastisch met krachtige vleesgerechten als lamsbout, entrecote, geroosterd of gebraden gevogelte of konijn. Ook geweldig met harde oude kazen. Weetje De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van stokken met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie