Exclusieve wijn bestellen

Corte Giara Ripasso Valpolicella (€ 14,95 bij 24 fl)

Corte Giara Ripasso Valpolicella (€ 14,95 bij 24 fl)
Corte Giara Ripasso Valpolicella (€ 14,95 bij 24 fl)
15.95
InStock
Aantal
Staffelprijzen
24x
€ 14.95 p/s


In het Soave gebied vind je veel kalk en vulkanisch gesteente, dat geeft een fijne miniraliteit. Valpolicella heeft meer klei en dat maakt de wijn stevig en rijk. Het rode visitekaartje van Valpolicella. Deze wijn wordt geproduceerd door middel van de Ripasso methodiek, wat betekent in contact gebracht met Amarone schillen. Dit heeft een authentieke, kwalitatieve wijn tot gevolg met extra body en smaak.

Voor een deel gemaakt van ingedroogde druiven, dat is het geheim van de power van deze Italiaan.

Resulterend in een stevige, maar elegante wijn met een rijke en complexe fruitige stijl. Kruidige tonen, goede zuurbalans.

Allegrini Ripasso Valpolicella Classico Corte Giara (Corvina Veronese en Rondinella)

PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: robijnrood.
- Neus: een complex boeket van rode vruchten, noten van zoete specerijen en kruiden.

APPELLATIE: Valpolicella.

Druiven: Corvina Veronese 70%, Rondinella 30%.

Bijzonderheden:
4 maanden in staal 11 maanden in vaten van Slavische eiken gedurende 2 maanden in de fles.

Bijpassende gerechten: o.a. lamskoteletten, kalfsvlees of malse runderentrecote.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 ℃

De Allegrini-familie produceert al meer dan vierhonderd jaar wijn. Door zijn voortdurende inzet voor het versterken en promoten van landbouwtradities heeft het een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Valpolicella-gebied, waardoor het de bakermat werd van grote rode wijnen.

Vandaag is Allegrini een geconsolideerde groep van bedrijven en een van de meest dynamische en bekende wijnproducenten in Italië en daarbuiten. De wortels liggen in Fumane di Valpolicella, waar de Azienda Agricola in 1854 werd opgericht en geleid, in de daaropvolgende decennia, door opeenvolgende generaties van de familie Allegrini.

In de regio Valpolicella Classico strekt het landgoed Allegrini zich uit over zo’n 100 hectare (247 acres); deze percelen zijn de bakermat van zeer prestigieuze cru-wijnen zoals La Grola, Palazzo della Torre en La Poja en de geboorteplaats van Amarone, een ster in het sterrenbeeld grote Italiaanse rode wijnen.

Corte Giara is het merk dat in 1989 werd gecreëerd als antwoord op de behoefte om het assortiment van het bedrijf uit te breiden, waardoor ook internationale variëteiten worden geïntroduceerd die bekend zijn bij het grote publiek. Dit project heeft geleid tot een rij jonge wijnen dat kan in verschillende contexten worden genoten en zijn gemakkelijker te benaderen voor consumenten.

Poggio al Tesoro werd opgericht in Bolgheri in 2001. Het kwam voort uit het streven van de familie om uit te breiden in een gebied buiten zijn eigen geboortegrond, maar het is ook een uitdrukking van de liefde voor een gebied dat uitermate geschikt is voor het produceren van kwaliteitswijnen. Het landgoed strekt zich uit over ongeveer 70 hectare (173 hectare), waarvan 60 beplant met wijnstokken. In Bolgheri, een gebied dat beroemd is om zijn grote internationale variëteiten, produceert Allegrini moderne, elegante wijnen die altijd zijn erkend vanwege hun trouwe interpretatie van het terroir.

San Polo is de meest recente acquisitie van de groep. In 2007 besloot Allegrini te investeren in Montalcino, waarbij de dynamische en innovatieve geest van het gezin ten dienste stond van een van de oudste appellaties van Italië en een bedrijf werd opgericht met een strakke kijk op de toekomst en over nieuwe kwesties met betrekking tot respect voor het milieu, zoals aangetoond door de ecologisch geïnspireerde architectuur van zijn wijnmakerij. Het landgoed bevindt zich op de zuidoostelijke helling van Montalcino en heeft een ideaal terroir voor de teelt van Sangiovese, dat hier qua finesse en elegantie grote finesse uitstraalt.

In 2008 kocht Allegrini Villa Della Torre in Fumane di Valpolicella, het meesterwerk van de architect en ontwerper Giulio Romano, een locatie voor prestigieuze culturele evenementen en zeer plezierige eno-gastronomische proeverijen. Villa Della Torre Allegrini, die absoluut uniek is in zijn genre en werd gebouwd tijdens de renaissanceperiode langs de lijnen van het oude Romeinse huis of ‘Domus Antiqua’, is vandaag het officiële hoofdkantoor van het bedrijf en het paradepaardje van de horecadiensten van Allegrini.

Moderne passie, dit project startte in 1989 in Veneto en richt zich op alle wereldmarkten; het is het resultaat van een samenwerking tussen de familie Allegrini en een selecte groep wijnbouwers. De wijngaarden hebben diepe, vruchtbare bodems die zeer geschikt zijn voor Veronese-druiven en voor sommige internationale variëteiten. Concept: om ‘elke dag’ wijnen te bieden die respect voor traditie verenigen met een moderne, eclectische en internationale aanpak. Wijnen die typisch knapperig, zeer aromatisch en gemakkelijk te drinken zijn, gericht op een jonge klantenkring die op zoek is naar kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Bodem en Terroir

Dat de bodem – gedeeltelijk – de smaak van de wijn bepaalt is geen fabel. Een bodem die de groei van de druif tempert kan betere wijnen opleveren. Minder druiven per stok geeft meer smaakconcentratie per druif.
Het begrip Terroir gaat verder: dat is de combinatie van druif, bodem en lokale omstandigheden als microklimaat en de nabijheid bam bergen of meren.

www.cortegiara.com


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie