Exclusieve wijn bestellen

Famiglia Bianchi Estate Chardonnay

Famiglia Bianchi Estate Chardonnay
10.75
InStock
Aantal
Staffelprijzen
12x
€ 10.50 p/s


24x
€ 10.25 p/s


Naam Famiglia Bianchi Estate Chardonnay
Producent Famiglia Bianchi
Druif Chardonnay
Land Argentinië
Streek Mendoza
Kleur Wit
Inhoud 0,75 l
Type Volle uitgerijpte Chardonnay
Wijn-Spijs Kalfsvlees,gevogelte en rijpe en belegen kazen
Bijzonderheden De handgeplukte druiven voor deze chardonnay komen van het Doña Elsa domein in Rama Caída. Die groeien hier op 750 meter boven de zeespiegel in kalk- en sedimentrijke zandgronden.Nadat de trossen zijn geperst wordt het sap vergist en de wijn verblijft dan 10 maanden op z'n lie. Afhankelijk van de kwaliteit van de oogst ondergaat 25 tot 45% van de wijn malolactische fermentatie. De assemblage rijpt vervolgens 10 maanden op nieuw Frans eiken plus een jaar op gebruikt hout.

Dan is de wijn goudgeel met een groene schakering. Zijn aromapalet is breed: vanille, appel, kruidnagel en kokosmelk. Met een rijke en romige structuur, opwekkende frisheid en mooie lengte is dit geschonken op 10° Celsius een ideale begeleider van diverse bereidingen van lekkers uit zee: oesters, garnalen, pasta met zalm en in roomboter gebakken vis. Of geweldig bij kalfsvlees, gevogelte in roomsaus en belegen kazen.
 
De geschiedenis van wijnhuis Valentin Bianchi begint in 1910 als Don Valentin Bianchi vanuit zijn vaderland Italië in Argentinië aankomt. Hij was gewend hard te werken en pakte daarom alles aan wat op zijn weg kwam. Hij kreeg een baan als administratief medewerker bij het Staatsspoor, werd boekhouder van verschillende ondernemingen en werkte op het filiaal van de Franse Bank te San Rafael, de gelijknamige hoofdstad van het departement.

In 1921 schopte hij het zelfs tot raadslid van het departement, een taak die hij combineerde met het runnen van een eigen aannemerij en een bedrijf in agrarische machinerie en vrachtwagens. Totdat hij in 1928 in het bezit komt van een kleine wijngaard met kelder, el Chiche genaamd. Een lang gekoesterde droom van Valentin was eindelijk in vervulling gegaan: zelf goede wijn maken van eigen druiven.

Zes jaar later worden Valentin's wijnen onderscheiden in Mendoza met de prestigieuze kwaliteitsprijs Exponente Máximo de Calidad. En dat ontgaat de consument in Buenos Aires niet en de bodega groeit gestaag. Bianchi haalt niet alleen nieuwe druivenstokken uit zijn geboorteland, maar plaatst ook variëteiten uit Frankrijk en Californië. Zijn wijnen worden ieder jaar beter.

Het is 1966 als de president van Italië emigrant Valentin hoogstpersoonlijk het Groot Kruis van de Cavaliere Ufficiale opspeldt voor zijn uitzonderlijke verdiensten voor beide landen. Twee jaar later, net voor de realisatie van weer een ander ambitieus plan, blaast Valentin z'n laatste adem uit. Zijn zoons - werkzaam in de onderneming sinds 1951 - volgen hem op.

Tegenwoordig beschikt Bodegas Valentin Bianchi naast de traditionele kelder over een bodega voorzien van de modernste vinificatieapparatuur, over een aparte ruimte voor mousserende wijn (Champaña) en de recent gebouwde opslag met 3000 vaten van Frans eiken. De totale capaciteit van het bedrijf komt daarmee op 18 miljoen liter wijn per jaar die grotendeels wordt geëxporteerd naar 30 landen waaronder de Verenigde Staten, Engeland, Canada, Scandinavië, Mexico en Brazilië.

Met dezelfde inzet als oprichter Valentin Bianchi zijn het vandaag de dag zijn kinderen en kleinkinderen die het familiebedrijf succesvol de toekomst in leiden.
 

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie