Exclusieve wijn bestellen

Minuty Prestige Rosé

Minuty Prestige Rosé
Minuty Prestige Rosé
Minuty Prestige Rosé
Minuty Prestige Rosé
Minuty Prestige Rosé
16.55
InStock
Aantal
Staffelprijzen
12x
€ 16.45 p/s


24x
€ 16.35 p/s


36x
€ 16.25 p/s


48x
€ 16.15 p/s


60x
€ 16.05 p/s


72x
€ 15.95 p/s


De Minuty Cuvée Prestige is één van de 2 grote rosés van het domein, samen met de cuvée Rose et Or. De Minuty Cuvee Prestige is gemaakt van de beste druiven met een zeer kleine productie. De wijn wordt biologisch verbouwd en geproduceerd. Er wordt dus geen gebruik van kunstmest, pesticiden en andere chemicaliën. 

De wijngaard van Château Minuty is gelegen op de hellingen van de dorpen van Gassin en Ramatuelle, met uitzicht op de Golf van Saint-Tropez. Het heeft zijn faam te danken aan de sublieme stijl van de wijnen en de regelmatigheid. De oogst is geheel met de hand met een bijna bizarre perfectie. Alleen druiven van de beste kwaliteit mogen in de uitvoering van deze Rosé en derhalve wordt de eerste selectie al gedaan in de wijngaarden daarna worden de druiven stuk voor stuk gecontroleerd in de wijnmakerij.

Chateau Minuity heeft een volautomatische bottellijn die werd ontworpen om de roséwijnen te beschermen tegen oxidatie en hun aromatische kwaliteiten te respecteren. Chateau Minuity (en dan zeker de Rose et Or en de Cuvee Prestige) behoort tot de tophuizen zoals Ott, MIP, AIX, Miraval, Domaine Tropez die de trend hebben gezet om absolute kwaliteit Rosé te produceren die uitstekend als aperitief kunnen voldoen maar zeker ook uitstekend zijn bij kreeft, schelpdieren, witte pasta gerechten of een zalige salade. De kwaliteit en opvoeding is ook dusdanig dat de wijnen bij veroudering (2-3 jaren) alleen maar beter worden.
 
Ook voor de Minuty Prestige wortdt gebruik gemaakt van hun baanbrekende methode waarbij ze slechts alleen gebruik maken van het eerste sap dat vrijkomt bij de productie van hun rosé wijnen. Het gewicht van de druiven is genoeg om een eerste natuurlijke persing te krijgen en dit eerste sap wordt gefermenteerd en wordt gebruikt voor het topmodel de Rose et Or en de Cuvee Prestige (een mix van dit sap en de eerste persing) en geeft de rosé wijn de weelderige textuur en elegantie.
 

De wijn is een blend van hoofdzakelijk de grenache druif aangevuld met Cinsault en Syrah. In het glas heeft deze een typische Provence lichte kleur en heeft  lichtroze weerspiegelingen. Fruitige en frisse geur van aardbei en citrusvruchten met toetsen van bloemen. Mooie minerale, levendige en fruitige smaak. Een frisse en zeer aangename Rosé. Dit is een beroemd geklasseerde Cru uit de Provence streek die staat voor de essentie van de wijnen uit het mooiste deel van Frankrijk.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie