Rood
Het belangrijkste verschil met de vinificatie van witte en roséwijnen is dat bij rode wijn de schillen niet worden verwijderd. De kleurstof van de schil bepaalt, als deze is opgelost in de alcohol, uiteindelijk de kleur van de wijn. 
 
De gisting bij rode wijn  duurt ongeveer twee weken, waarna de jonge wijn naar de pers gaat en vervolgens wordt opgeslagen. Voor de betere wijnen worden hiervoor eikenhouten vaten gebruikt, anders dan voor wijnen die snel gedronken moeten worden of veel fruit moeten behouden. Daarvoor worden roestvrijstalen tanks gebruikt. 
 
Tijdens de opslag vindt een tweede gisting plaats, waarna de wijn wordt  overgeheveld (om te luchten), gefilterd en geklaard. De opslag varieert van enkele maanden tot wel twee jaar voor de betere bewaarwijnen. Daarna worden de wijnen gebotteld.

Update: coronavirus COVID-19

Op dit moment hebben wij genoeg capaciteit om al onze bedrijfsprocessen ongestoord door te laten lopen, weliswaar met aangepaste veiligheidsregels. We verwachten daarom geen vertragingen bij het verwerken van online bestellingen.

PostNL

Onze bezorgdienst PostNL heeft laten weten de bezorging van post, pakketten en andere zendingen zoals gewoonlijk voort te zetten. Wel tekent uw bezorger voor de ontvangst van uw bestelling. Dit om contact tussen mensen zoveel mogelijk te vermijden.


Sorteer op:
 
Ovidio


InStock
Op aanvraag

Château Léoville Barton


InStock
Op aanvraag

Le Fermier Rouge


InStock
Op aanvraag

Château Beychevelle


InStock
Op aanvraag

Château Beauséjour Bécot


InStock
Op aanvraag

Arco de la Vega Tinto


InStock
4.95

Sedosa Tinto


InStock
5.95

Villeclary


InStock
6.50

Aureole Rouge


InStock
6.50

Montgravet Rouge


InStock
6.75

Picco Del Sole


InStock
6.75

Viu Manent (Merlot)


InStock
8.95

Simonsig Rood


InStock
8.95

La Croisade Reserve


InStock
€ 9.95 nu € 8.95