Exclusieve wijn bestellen
Het belangrijkste verschil met de vinificatie van witte en roséwijnen is dat bij rode wijn de schillen niet worden verwijderd. De kleurstof van de schil bepaalt, als deze is opgelost in de alcohol, uiteindelijk de kleur van de wijn. 
 
De gisting bij rode wijn  duurt ongeveer twee weken, waarna de jonge wijn naar de pers gaat en vervolgens wordt opgeslagen. Voor de betere wijnen worden hiervoor eikenhouten vaten gebruikt, anders dan voor wijnen die snel gedronken moeten worden of veel fruit moeten behouden. Daarvoor worden roestvrijstalen tanks gebruikt. 
 
Tijdens de opslag vindt een tweede gisting plaats, waarna de wijn wordt  overgeheveld (om te luchten), gefilterd en geklaard. De opslag varieert van enkele maanden tot wel twee jaar voor de betere bewaarwijnen. Daarna worden de wijnen gebotteld.

Sorteer op:
 
Sedosa Tinto


InStock
5.95

Villeclary


InStock
6.50

Aureole Rouge


InStock
6.50

Montgravet Rouge


InStock
6.75

Picco Del Sole


InStock
6.75

Beaute du Sud


InStock
7.95

Viu Manent (Merlot)


InStock
8.95

Simonsig Rood


InStock
8.95

Ovidio


InStock
8.95